Moderátoři: Olda, -Ondra-, martin_100, Leoš H

trumpetaak
Příspěvky: 6
Registrován: ned zář 25, 2011 2:27 pm
Bydliště: CZ

Příspěvek

Ahojte taky už s tím nějakou dobu jezdím a spokojenost je pravda že jsem se toho ze začátku bál ale teď vidím že to bylo zbytečný.T
ned úno 05, 2012 1:30 pm

Uživatelský avatar
dave1988
Příspěvky: 129
Registrován: stř kvě 18, 2011 11:04 am
Bydliště: Košice

Příspěvek

Mame TGA 18.430 750 tkm spojka sice jemne trha ako bolo povedane skor ale neni to nic strasne a chodi zatial v pohdoe, v mane som sa pytal ake maju intervaly na vymeny povedal ze nemaju ak zacne ist zle tak ze potom sa meni ale ze bezne cez 900 tkm robia automaty tga v pohdoe... nederu ju tak ako ked ide nejaky sofer a dovoli si rozbiehat sa na spojke dlho dlho dlho...
pát srp 10, 2012 10:32 pm

Rostislav Kuchař
Příspěvky: 1
Registrován: čtv srp 09, 2012 9:22 am
Bydliště: Uhřetická Lhota 15

Příspěvek

tga 2003 hází vodu ze všech hlav i po výmněně těsnění
pon říj 01, 2012 7:17 am

Ivan Hofman
Příspěvky: 1689
Registrován: úte led 01, 2008 12:18 am
Bydliště: u Kolína
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

Hlavička kompresoru?
pon říj 01, 2012 4:35 pm

Uživatelský avatar
david
Hlavní admin
Příspěvky: 5684
Registrován: úte úno 28, 2006 9:41 am
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

Jsem správně v tématu MAN: Manuál nebo automat?
pon říj 01, 2012 4:43 pm

Tomik11
Příspěvky: 54
Registrován: úte dub 26, 2011 9:40 pm
Bydliště: Praha

Příspěvek

Dostal jsem TGM 15.280 r. v2008 je to automat, jede perfektne, automat nekdy vic vytaci (zatím jsem jel prazdnej, plnej az v pondělí) ale staci sundat nohu z plynu a preradi dřív.
Svezeni je to moc dobry, jen jsem rikal sefovi ze nechodi tempomat, packa kterou se pridava nebo ubira rychlost a pak nastavi tim malym tlačítkem na pevno neregauje, na konci je cudlik kterym se automat patrne vyradi z provozu, napis auto u rychlosti zmizi, ale kvalty tam packou rucne davat nemohu, bud něco delam spATNE NEBO TO NECHODI.
Na stredovem panelu před rucni brzdou je prepinac stejny jako na svetla, první leva poloha 2 další mala 1, doprava velka a mala zpátečka a uprostřed neutral.
Uvital bych nekde sehnat příručku k TGM v automatu, třeba něco delam spatne ma někdo zkušenost poradi?
sob bře 05, 2016 9:27 pm

Ivan Hofman
Příspěvky: 1689
Registrován: úte led 01, 2008 12:18 am
Bydliště: u Kolína
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

Tím čudlem vypneš automat a dáváš kvalty ručně nahoru a dolů , a tempomat dopředu a dozadu a do paměti to dáváš podlouhlým tlačítkem na tý páčce a zároveň ho i vypínáš . Snad jsem ti pomohl ale na to přideš i bez příručky , jo a v blátě nebo na sněhu si vypni asr ale to taky poznáš .
sob bře 05, 2016 9:41 pm

tomas.ktm
Příspěvky: 86
Registrován: sob lis 03, 2012 11:41 pm
Bydliště: luhačovice

Příspěvek

Mam funglovku 18.340, velke solo, jendo s automatem 12kvalt, jedno v manualu 8kvalt. Ten automat je total nestesti. Vytaci to jak kdyby ten motor mel vyskocit, radi nezkutecne pomalu, a to tak ze je prodleva klidne 2s nez to preradi. S tim manualem je o 100% klidnejsi svezeni, kultivovana jizda i pri motorovce. V automatu das motorovku, okamzite to podradi o 2 kvalty a ihned vytoci na 2300 otacek-i vic, hruza. Z vlastni zkusenosti v tomto segmentu aut-MANUAL
ned bře 06, 2016 9:11 am

Ivan Hofman
Příspěvky: 1689
Registrován: úte led 01, 2008 12:18 am
Bydliště: u Kolína
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

U toho automatu záleží jak hodně máš plynu. Když ho más na podlaze tak to řadí v 15-1700 když to lechtáš nebo mírně ubereš přeřadí to na 12stech .
ned bře 06, 2016 9:43 am

Tomik11
Příspěvky: 54
Registrován: úte dub 26, 2011 9:40 pm
Bydliště: Praha

Příspěvek

Ivan Hofman
Jo mas pravdu, nekdy to preradi v pohode, jindy mi to prijde ze to trochu na muj vkus vic vytoci (na otáčky jsem nekoukal) ale staci sundat nohu z plynu a preradi hned, nebo to jen tak jak pises lehtat a radi to dřív, uvidim zítra az pojedu nalozenej, jinak je to 12kvalt.
Koukal jsem rozjezdy na 2ku pak to jde 4-6-8-10-12
Ten cudlik automat vypne to je v poradku, u zarazene rychlosti zmizi nahore napis auto a po stranách se objevi sipky patrne znazornujici ze je třeba preradit nebo podradit to je ok, ale tou packou cvakam jak chci a jinej kvalt mi to tam neda, tempomat také nereaguje, jak se ovlada vim, u předchozího zamestnavatele jsem s tgl s tempomatem chvili jezdil.
ned bře 06, 2016 10:56 am

motor-head
Příspěvky: 53
Registrován: pon říj 07, 2013 7:39 pm
Bydliště: cz

Příspěvek

Já jsem jednoznačně pro automat na dnešní provoz. Opustil jsem po 10 letech manuál. A vychutnávám si kouzlo automatu. Je fakt že naloženej radši přepnu automat do manuálu. Aby mě hned při prvním podřazení nešel o dva kvalty níž. Ale jinak jen samé +. A že řadí pomalu? Nevím, no. Když jsem jezdil s manuálem. A spěchal jsi na něj s podřazením, tak Ti to dal hned najevo pípáním a nápisem na palubce. Došlápněte spojku. Nebo tak něco. Samozřejmě těch situací je víc. Kdy zasahuju do automatu. Ale jen tím že dám facana páčce dolů nebo nahoru. Je sranda než honit fofrklacek po kabině. Jo a (honit) jako řadit,ju. :wink:
ned bře 06, 2016 2:12 pm

Tomik11
Příspěvky: 54
Registrován: úte dub 26, 2011 9:40 pm
Bydliště: Praha

Příspěvek

Ivan Hofman
Dík za info, ráno jsem na to přišel.
Řřazení je v pořádku, automat chodí slušně někdy možná víc vytáčí, ale to ruční řazení funguje, je to moje chyba, nevěděl jsem že se rychlosti dávají páčkou nahoru/dolů, zbytečně jsem cvakla dopředu dozadu, je to má první zkušenost s automatem, možná kdybych měl příručku nemusel bych se trápit a zde to psát.
Včera jsem auto jen převážel ze servisu s chladicím agregátem, navíc byla tma a já si palubku ani neokouknul.
Tempomat nechodí to jsem psal, navíc po pár kilometrech se mi na palubce rozsvítí červená kontrolka, nápis EDC Disgnostika a vedle rychlosti velkým písmem STOP, možná to s tím souvisí netuším ale na jízdu to vliv nemá.

tomas.ktm
U mě se toi chová podobně včetně tém motorovky když ji zapnu ručně, mám ji na palubce ale zapnutou na auto, takže pomáhá při každém brždění.
Osvědčilo se mi jak píše ivan mít trochu citlivější nohu, ale je fakt že třeba v mírném kopci když jsem prázdný, to dá někdy zbytečně 11-ku přitom to moc nebere,chvíli se nic neděje a až pak podřadí na 10-ku, nebo jinou rychlost v závislosti na tom jestli je rovinka nebo mírný kopec.
pon bře 07, 2016 7:32 pm

Odpovědět

Zpět na „MAN“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: solide a 3 hosti