Moderátoři: Olda, -Ondra-, martin_100, Leoš H, Globe

Uživatelský avatar
misiak
Příspěvky: 731
Registrován: pát dub 10, 2009 12:17 am
Bydliště: Banska Bystrica SK

porucha AD BLUE

Příspěvek

Chalani mam problem na fh cku 16 blika mi vlavo dole kontrolka systemu ad blue a vypisuje vysoke hodnoty nox a system scr nefunguje .Obmedzuje mi vykon raz to ide raz nje v servise som bol uz min. 10x a nevedia si dat rady. Vymenili vsetko mozne od radiacej jednotky az po trysku s cerpadlom a nic stale.Uz aj ad blue sme dali na vzorku a vsetko je ok.
ned pro 19, 2010 8:14 pm

Uživatelský avatar
Čonkin
Příspěvky: 963
Registrován: sob srp 02, 2008 11:47 am
Bydliště: hl.m.P.

Příspěvek

No, tak za tryskou je ještě to nejdůležitější - a nejdražší. Katalyzátor.
Chodí to dobře, ale neseje to...
www.bm-autocross-team.euweb.cz
ned pro 19, 2010 9:38 pm

Uživatelský avatar
misiak
Příspěvky: 731
Registrován: pát dub 10, 2009 12:17 am
Bydliště: Banska Bystrica SK

Příspěvek

no z 18 aut nam to robi na 6 tak ktovie po novom roku ideme zas tak uvidime
stř pro 22, 2010 7:45 pm

LÍCHA
Příspěvky: 2
Registrován: sob dub 18, 2009 10:27 pm

ad blue

Příspěvek

:( 8)
Naposledy upravil(a) LÍCHA dne stř bře 21, 2012 11:21 pm, celkem upraveno 1 x.
pon čer 20, 2011 9:14 pm

PETR1
Příspěvky: 434
Registrován: ned bře 21, 2010 12:46 pm
Bydliště: u tří koček

Příspěvek

Nevím jestli je řešení tohoto problému vhodné přes forum, uvědom si že odpojením ad blue jsou tvoje auta nezpůsobilá pro silniční provoz z důvodu nesplnění emisních limitů(myslím legislativně) a také dostáváš výhodu proti konkurenci nižšími náklady.
úte čer 21, 2011 9:02 am

Uživatelský avatar
homer
Příspěvky: 1100
Registrován: ned zář 21, 2008 10:15 am
Bydliště: Zlín
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

slyšel jsem že jde u některých aut nějak podvázat plovák...nebo tam lej vodu..to je jedno...
úte čer 21, 2011 1:35 pm

gpz27
Příspěvky: 66
Registrován: úte pro 09, 2008 10:27 am

Příspěvek

voda ani plovak asi nevyradi vadnou jednotku
úte čer 21, 2011 4:58 pm

LUKA
chcanda
Příspěvky: 3511
Registrován: čtv črc 12, 2007 10:16 pm
Bydliště: Praha/Litvínov

Příspěvek

u osobáku to jde v pohodě,zrovna včera jsem vyndal fyzicky filtr DPF do který se AD blue vstřikuje a pak si s tím někdo poradí softwarově a je po problému.. obrátil bych se na někoho kdo třeba umí upravit výkon u kamionu ..

ale jinak je pravda to co napsal PETR1
L I A Z 18.33 SB
úte čer 21, 2011 6:08 pm

LÍCHA
Příspěvky: 2
Registrován: sob dub 18, 2009 10:27 pm

odpověd pro Petra1

Příspěvek

:(
Naposledy upravil(a) LÍCHA dne stř bře 21, 2012 11:22 pm, celkem upraveno 1 x.
úte čer 21, 2011 7:16 pm

Uživatelský avatar
misiak
Příspěvky: 731
Registrován: pát dub 10, 2009 12:17 am
Bydliště: Banska Bystrica SK

Příspěvek

myslim ze nejde o nic vynimocne taliany to maju odpojene bezneaj,u nas na firme to blbne asi na 8 autach,Treba zistit ako to robia taliani ze to njeje nic zlozite.Zatial som sa k tomu nedostal.A pokial nejazdis uniu tak ti to moze byt jedno pokial ta nechyti mobilna STK ale oni hovno vedia o tom treba len vyhovorky vyhovorky
úte čer 21, 2011 8:54 pm

TTNandy
Příspěvky: 880
Registrován: stř lis 09, 2011 9:39 pm
Bydliště: Dubí

Příspěvek

Misiak
Ted jsem to tady řešil v jiném vlákně.Tu poruchu to hlásí i když je něco s katíkem.My měli rozpadlou jednu keramickou vložku a ta navíc ucpávala vývod,takže ty střepy se ti tam při tahu poskládaj a dusej motor.My vyndali katik,rozpárali,vyčistili a znova COčkem zavařili.Auto jede zase líp a poruchu to přestalo hlásit.Jinak novej kat stojí asi kolem 100000korun.
TTN
sob led 28, 2012 7:42 pm

Uživatelský avatar
dedenKO
Příspěvky: 66
Registrován: pon srp 16, 2010 10:52 am
Bydliště: Skalica

Příspěvek

Hej ale daváj si pozor lebo nas sofer dostal pokutu zato že nemal ADblue v Nadrzi ..skontrolovalisito takym merákom trebárs podobným ako máš na kontrolu Baterí :)len večim:)
pon led 30, 2012 2:45 pm

Uživatelský avatar
shella
Příspěvky: 166
Registrován: pát črc 16, 2010 12:15 pm
Bydliště: Banská Bystrica / Wexford

Příspěvek

vyradit AD Blue na FH13 ide externym boxom, stoji aj s montazou cca 100€ a 15min roboty s tym ze vybratim/vlozenim poistky sa zapina/vypina AD Blue system. problem je ze viem cloveka co to robi ale az v Irsku

v debate o Scanii je podobny prispevok, je tam kontakt na CZ firmu, mozno robia aj Volvo
čtv úno 02, 2012 10:12 am

tommusil
1. NAPOMENUTÍ
Příspěvky: 1041
Registrován: ned bře 29, 2009 8:16 pm
Bydliště: Moravský Krumlov

Příspěvek

www.carstuning.cz
tady ti prej taky
ned úno 05, 2012 11:08 am

Fido5
Příspěvky: 123
Registrován: stř čer 09, 2010 8:26 pm
Bydliště: jak kdy

Příspěvek

co jsem zaslech,tak volvo si pamatuje jizdu bez močoviny 2roky,tak si nedovedu predstavit co na to treba rakouští soudruzi nekde v alpach
co se má stát to se stane
ned úno 05, 2012 9:11 pm

Odpovědět

Zpět na „VOLVO“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host