Moderátoři: Olda, -Ondra-, martin_100, Leoš H, Globe

Sportback
Příspěvky: 94
Registrován: ned bře 23, 2014 12:56 pm
Bydliště: Zlin

Re: Opticruise

Příspěvek

Zdravím.Mám dotaz k tomu automatu ze spojkou,protože to neznám a řešíme nový kontejnerak.Chci se rozjet-sešlapnu spojku navolím D a rozjedu se a dál funguje klasicky automat? Když zastavím musím vždy vymáčknout spojku a vyřadit na neutrál? Když to neudělám tak motor zdechne nebo to je pořad v tahu?? Jak to je?
sob říj 28, 2017 12:09 pm

mysak615
Příspěvky: 65
Registrován: ned bře 24, 2013 9:46 pm
Bydliště: u Svitav

Re: Opticruise

Příspěvek

Odpověděl sis sám :) je to tak jak píšeš
Život je krásný a jen my sami si ho děláme složitý
pon říj 30, 2017 10:03 pm

Sportback
Příspěvky: 94
Registrován: ned bře 23, 2014 12:56 pm
Bydliště: Zlin

Re: Opticruise

Příspěvek

mysak615:Dík za tvou reakci,nevěděl jsem přesně jak to funguje :hand:
úte říj 31, 2017 7:50 pm

Uživatelský avatar
Dencoy
Příspěvky: 146
Registrován: sob dub 10, 2010 4:59 pm
Bydliště: Vysočina

Re: Opticruise

Příspěvek

jenom menší detail, navolit můžeš ještě před rozjezdem, tzn. zastavím, vyřadím na N, opět hned cvaknu D a až padne oranžáda nebo zelená mačkáš už pouze spojku a tradááá :D
sob lis 04, 2017 9:41 pm

Marty
Příspěvky: 34
Registrován: úte dub 22, 2008 9:41 pm

Re: Opticruise

Příspěvek

Dnes jsme byli u dealera,budu mít taky opticruise se spojkovým pedálem a prý nová řada scanií už to má jinak,říkal že se můžu rozjíždět bez spojky jako s klasickým automatem,pedál tam je pokud řidič potřebuje např. citlivě manipulovat se soupravou apod.
pon lis 06, 2017 9:22 pm

mysak615
Příspěvky: 65
Registrován: ned bře 24, 2013 9:46 pm
Bydliště: u Svitav

Re: Opticruise

Příspěvek

Hmm zajímavý. Stroj prostě pořád nedokáže to co člověk. :wink: Tak ať ti nová scania slouží a nenechá tě někde stát :thumbud:
Život je krásný a jen my sami si ho děláme složitý
pon lis 06, 2017 10:31 pm

Marty
Příspěvky: 34
Registrován: úte dub 22, 2008 9:41 pm

Re: Opticruise

Příspěvek

Bude až v dubnu,to si ještě počkám :-)
pon lis 06, 2017 10:43 pm

Sportback
Příspěvky: 94
Registrován: ned bře 23, 2014 12:56 pm
Bydliště: Zlin

Re: Opticruise

Příspěvek

Marty:Prosím tě který dealer ti to řekl? Já byl včera v brně a tam na můj dotaz jak to funguje mi řekli přesně to co kluci popisujou výše-každý rozjezd a zastaveni musím sešlapnout spojkový pedál 🙈A teď komu věřit? Já si tam zkusil prázdneho kozla a z citlivosti automatu při popojíždění jsem byl mile překvapen,samozřejmě naložené to bude jiné ale to nemám možnost zkusit.
stř lis 08, 2017 6:46 am

Marty
Příspěvky: 34
Registrován: úte dub 22, 2008 9:41 pm

Re: Opticruise

Příspěvek

Řekl mi to dealer v Paskově,tak teď taky nevím jak to je,ale přímo jsem se ptal na rozjezd a zastavení a řekl že nová řada to má jak jsem psal,no asi budem muset počkat a uvidíme :-)
stř lis 08, 2017 4:04 pm

Uživatelský avatar
Ráďa
Příspěvky: 21
Registrován: úte dub 05, 2011 7:26 pm
Bydliště: Kuželov

Re: Opticruise

Příspěvek

Zdarec , Scanču kontjnerku ,automat s pedálem mám asi rok a půl. Při zapnutém hydr. čerpadle je to řazení tak pomalé ,že mi z toho slézajů vlasy. Při mírně vyšším volnoběhu ,aby čerpadlo neudusilo motor ,trvá zařazení nebo přeřazení na zpátečku třeba i deset sekund , když to přepneš rychle tak to nepřeřadí třeba vůbec. Záleží jak moc manipuluješ s konťákama ,ale já potřebuju natáhnout a sundat třeba desetkrát za den a je to omrd. :wall: Mám objednanou novou Scanču a ta už bude manuál ,ten automat je opravdu jen na delší trasy ,ale nová bude až někdy březen-duben 2018 :cry: . To jest má zkušenost.
ned pro 10, 2017 12:38 pm

Uživatelský avatar
Fojcek
Příspěvky: 754
Registrován: úte zář 23, 2008 9:27 pm
Bydliště: Třebíč

Re: Opticruise

Příspěvek

Taky jsem dostal tu informaci, že nová řada má ten pedál pouze když řidič potřebuje.
Jinak řadit se zapnutým čerpadlem není jednoduché ani u manuálu, proto to asi tomu automatu vadí.
Není důležité za každou cenu pracovat, ale být u toho když se rozdává
ned pro 10, 2017 9:50 pm

Marty
Příspěvky: 34
Registrován: úte dub 22, 2008 9:41 pm

Re: Opticruise

Příspěvek

No já to taky pochopil tak jak píšeš,že u nové řady použiješ spojku např.na rozjezd jen když potřebuješ,no uvidím snad v dubnu
stř pro 13, 2017 10:10 pm

Sportback
Příspěvky: 94
Registrován: ned bře 23, 2014 12:56 pm
Bydliště: Zlin

Re: Opticruise

Příspěvek

Zdravim.Tak jsem poslal dotaz do scanie do prahy a odpověděli mi ohledně převodovky se spojkovým pedálem u nové scanie.Takže opravdu spojkový pedal můžete použit jen když to potřebujete-couvání,najetí k rampě nebo složení kontejneru na vlek atd.Jinak to při rozjetí nebo zastavení funguje jako klasický automat bez spojkového pedalu.My to nevěděli přesně a objednaly kontejnerák s automatem bez pedálu ale má to nějaký plazivý mod tak uvidime.Jinak přeju veselé vánoce
pát pro 22, 2017 8:00 pm

Marty
Příspěvky: 34
Registrován: úte dub 22, 2008 9:41 pm

Re: Opticruise

Příspěvek

Tak to je super,konečně víme jak to funguje,užívat si plně výhod automatu,žádný popojíždění v kolonách se spojkou,ale v případě potřeby tam spojka je,myslím že tohle v nové scanii vyřešili skvěle !
sob pro 23, 2017 2:19 pm

Sportback
Příspěvky: 94
Registrován: ned bře 23, 2014 12:56 pm
Bydliště: Zlin

Re: Opticruise

Příspěvek

Zdravím.Tak aby se prase vyznalo v tom jak to je opravdu s tím spojkovým pedálem.Dostal jsem včera odpověd od jíneho člověka ze scanie z prahy a ten mi napsal že jen u nové stavebni řady XT je spojkový pedál který buď použiju nebo ne.Tak i páni ve scanii mají v tom trochu hokej.
pát led 05, 2018 1:41 pm

Odpovědět

Zpět na „SCANIA“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti