Moderátoři: Olda, -Ondra-, martin_100, Leoš H, Globe

vašek
Příspěvky: 903
Registrován: úte úno 19, 2008 1:02 pm
Bydliště: Morava

Opticruise

Příspěvek

jaké má kdo zkušenosti s opticruise převodovkami?


jezdím renaulty, tam je automat v pohodě. chci koupit 2011 Scanii s opticruisem, nerad bych se v tom okoupal. 2011 najeto 560tis, nerad bych po roce řešil opravu převodovky za 300 :shock:
pon kvě 23, 2016 9:06 am

TeSi
Příspěvky: 2083
Registrován: pát črc 06, 2007 12:44 pm
Bydliště: Vysočina

Příspěvek

Automat už je dneska standard, je jich většina... Nemyslím si, že by s tým byly nějaké problémy. Dopravní firma kousek od nás má cca. 70 scanií a že bych tam viděl, že by z toho tahali nějak častěji převodovky, to vůbec. Akorát ji někdo tenkrát zmrvil magnetem, že jednotka nevěděla rychlost a šla srát... Myslím, že jakýkoliv automat je jistější než manuál ZF, kde jsou synchrony snad z bláta... Vždycky kdybych si mohl vybrat, tak beru automat a to i do stavebáku, jsou to jednoduché převodovky...
pon kvě 23, 2016 1:16 pm

Uživatelský avatar
JakubS
Příspěvky: 700
Registrován: čtv bře 13, 2014 10:32 pm
Bydliště: Frenštát p.R.

Příspěvek

Myslím že můžeš být úplně v klidu. Na firmě jsme měli a máme mraky těch Scanií s automatem a nikdo s tím neměl jediný problém. Spolehlivá, ikdyž ne tak vymakaná jako ten automat od Volva. Taky umí někdy řadit nesmysly. Tak nějak jsem vypozoroval, že když jsem přijel na nakládku po prázdnu a naložil, tak ten první kilometr to řadilo kokotiny nehorázné. Pak se to jakoby srovnalo. A stejně jsem naložený jezdil přepnutý na manuál. Nedělalo mi dobře to šílené podřazení, při zatažení intardéru.
Ale v globalu bezporuchová věc řekl bych. Možná má někdo i jinou zkušenost?
pon kvě 23, 2016 7:01 pm

Uživatelský avatar
JakubS
Příspěvky: 700
Registrován: čtv bře 13, 2014 10:32 pm
Bydliště: Frenštát p.R.

Příspěvek

Vlastně když tak vzpomínám, tak na automat jsem s tím jezdil jen po prázdnu, nebo když jsem hledal po městech nějaké místa. U Volva dávám manuál jen když chci jet NEEKO naložený do kopce.
pon kvě 23, 2016 7:07 pm

vašek
Příspěvky: 903
Registrován: úte úno 19, 2008 1:02 pm
Bydliště: Morava

Příspěvek

prý se to nějak mrvilo 2007-2008, teď už asi dobrý podle všeho
pon kvě 23, 2016 8:27 pm

Venca R
Příspěvky: 1499
Registrován: stř bře 02, 2011 1:00 pm
Bydliště: Vychodní čechy

Příspěvek

Mel jsem euro 4 rok 2007, R420 a minulej tejden sla do bazaru a ma prez mega. Se spajskou nic, jen se delala preventivne spojka kdyz mela 700 tisic
pon kvě 23, 2016 8:45 pm

TP
Příspěvky: 1883
Registrován: úte kvě 03, 2011 9:37 pm
Bydliště: Řevnice

Příspěvek

Mam R480 2008 830tis najeto.Automat se spojkou,oproti MANu jiná liga,šlape jak hodiny.Do manuálu jen nakládky nad 25 po okrskách,ostatní zvládá režim AH
Už ho nohy nezebou MAGNUM E-TECH 440
pon kvě 23, 2016 10:06 pm

vašek
Příspěvky: 903
Registrován: úte úno 19, 2008 1:02 pm
Bydliště: Morava

Příspěvek

ok, to jsem chtěl slyšet :D
úte kvě 24, 2016 7:27 pm

Rob82
Příspěvky: 232
Registrován: úte říj 15, 2013 6:11 pm
Bydliště: čr

Příspěvek

Konečně dostane kozomrd pořádny auto :D .
úte kvě 24, 2016 8:38 pm

vašek
Příspěvky: 903
Registrován: úte úno 19, 2008 1:02 pm
Bydliště: Morava

Příspěvek

budu mu na skanču přelepit aspoň ten kosočtverec :D
úte kvě 24, 2016 9:27 pm

Rob82
Příspěvky: 232
Registrován: úte říj 15, 2013 6:11 pm
Bydliště: čr

Příspěvek

Kosočtverec a hlavně tam dostat kozy :D . Zvyk je zvyk :lol: .
úte kvě 24, 2016 11:03 pm

Uživatelský avatar
talaš.m
Příspěvky: 3616
Registrován: ned čer 18, 2006 2:31 pm
Bydliště: Zlín

Příspěvek

Budu za debila ale.... dostal jsem nové auto a učím se s tím. Je to opticruise se spojkou.
Přijedu na křižovatku, zastavím, vyřadím a jakmile se chci rozjet, zmáčknu spojku, dám Déčko a nic...zmáčkněte spojku, tak ju teda zmáčknu a někdy to tam po chvilce skočí, někdy ne a já su za blba co se neumí rozjet. Podotýkám že než zařadím tak nechám chvilku spojku zmáčknutou, dávám tomu chvilku čas. Kdyžtak dík za pomoc
pon črc 04, 2016 8:32 pm

vašek
Příspěvky: 903
Registrován: úte úno 19, 2008 1:02 pm
Bydliště: Morava

Příspěvek

a nedělá se to naopak, napřed D a pak spojka?
pon črc 04, 2016 8:41 pm

Uživatelský avatar
talaš.m
Příspěvky: 3616
Registrován: ned čer 18, 2006 2:31 pm
Bydliště: Zlín

Příspěvek

To netuším, takhle mi to vysvětlil školitel ve Scanii
pon črc 04, 2016 8:45 pm

Uživatelský avatar
pavel 815
Příspěvky: 4376
Registrován: stř říj 08, 2008 10:33 pm
Bydliště: okoli brna

Příspěvek

:lol: :driver:
Nemít TATRU stojím tam ještě teď !!! Nezlobte se pane,já věřím že máte nejlepší ceny,ale Fridex fakt nepotřebuji...
pon črc 04, 2016 9:38 pm

Odpovědět

Zpět na „SCANIA“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host