Moderátoři: Leoš H, Olda, -Ondra-, martin_100, Globe

Uživatelský avatar
Griffin
Příspěvky: 859
Registrován: sob srp 08, 2009 9:38 am
Bydliště: Považská Bystrica

Problemy s prevodovkou Opticruise

Příspěvek

Zdravim pani. Chcel by som sa spytat na neake problemi s touto prevodovkou. Moc ludi ju nechvali. Teda co sa jedna u modelu R420. Prednedavnom sa mi objavila porucha so zaradovanim neutralu. Pri zastaveni a otoceni ovladaca na neutral mi nechce vyradit rychlost. Z displeja zmizne A ale rychlost zostane zaradena. Az po niekolko nasobnom prepnuti ovladaca sa zaradi neutral. Auto ma najazdene 150 tis. km. Prevazne na rozbeh radim sam, potom necham automat. Podradzovanie nechavam cisto automat. Neviete mi niekto poradit aky tam moze byt problem?
ned pro 06, 2009 6:48 pm

Uživatelský avatar
Láďa Scania
Příspěvky: 144
Registrován: pát zář 28, 2007 9:01 pm
Bydliště: Brána Sumavy

Příspěvek

Na 99% bude problem v ovladaci.U dvou Scanii u nas se uz menil. :wink:
ned pro 06, 2009 8:34 pm

Uživatelský avatar
martin440
rumová víla
Příspěvky: 10750
Registrován: sob zář 08, 2007 3:24 pm
Bydliště: irgendwo in Westböhmen-RUM -)

Příspěvek

pokud jsi "zručnej" vem kontaktol a prostříkni to (vevnitř) pokud to nepomůže, tak výměna
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy..... :wink: :wink: :wink:
ned pro 06, 2009 8:52 pm

Hroch.R420

Příspěvek

Me tohle delalo kdyz to bylo novy,asi nez se rozbehal nejakej radici valecek,ale ja musel chcipnout motor,vypnout klicek a po zapnuti teprve vyradil do neutralu. Jezdil jsem vetsinou na manual a vyrazoval do neutralu jeste pred zastavenim,pak se to casem rozbehalo a uz to vyrazovalo do neutralu samo.
pon pro 07, 2009 11:24 am

Uživatelský avatar
Griffin
Příspěvky: 859
Registrován: sob srp 08, 2009 9:38 am
Bydliště: Považská Bystrica

Příspěvek

Tak som to skusil premaznut kontakt sprejom, ale nepomaha. Tak to dame odbornikom do Scanie. Dakujem za rady.
úte pro 15, 2009 2:33 pm

l.kazda

Příspěvek

Taky mi to dělá ale jen občas,a zajímavý je to,že když přijedu do servisu,tak to nedělá.Pánové taky vám v poloze H tak divně při přeřazování chrčí?
úte pro 15, 2009 2:37 pm

cestovatel110
Příspěvky: 445
Registrován: ned úno 14, 2010 7:06 am
Bydliště: Mělnicko

Příspěvek

Palics-to je normál,když jedeš na H,který je určeno na kopce,tak to řadí rychleji a to chrčení je,že si odpustí vzduch nákej ventil u turba,my hlídáme spotřebu,tak H nepoužívám,na něj ten motor jde v jiným režimu a víc to slupne,to samý když bych to nechal na automat.
sob bře 06, 2010 5:54 pm

josmal
Příspěvky: 39
Registrován: stř pro 22, 2010 6:49 pm
Bydliště: Vysočina

:-)

Příspěvek

V H to bude víc žrát pouze, když to necháte v automatu. Pokud řadíš v manuálu a nenecháte to vytočit, tak si naopak polepšíte. Učí to i ve SCANII.
pát pro 31, 2010 2:36 pm

Uživatelský avatar
martin440
rumová víla
Příspěvky: 10750
Registrován: sob zář 08, 2007 3:24 pm
Bydliště: irgendwo in Westböhmen-RUM -)

Příspěvek

když jedeš na manual je uplně fuck co máš navolený
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy..... :wink: :wink: :wink:
pát pro 31, 2010 5:01 pm

josmal
Příspěvky: 39
Registrován: stř pro 22, 2010 6:49 pm
Bydliště: Vysočina

Příspěvek

Tak to je nesmysl. Pardon. Zkoušel jsi to? V H to řadí rychleji a viditelně!
stř led 05, 2011 10:10 pm

mlsounek
Příspěvky: 55
Registrován: sob zář 26, 2009 3:30 pm
Bydliště: Jihlava

Příspěvek

Pravda pravda.Přímo školitel-šofér od scanie doporučuje jezdit na H manuál a je to fakt znát :wink:
Nikdy nesmíš zadržovat větry, protože Ti to vyběhne přes páteř do mozku a odtud pak přicházejí ty nápady na hovno!!!!!
sob led 15, 2011 2:57 am

Uživatelský avatar
lumpy5
Příspěvky: 59
Registrován: pát úno 04, 2011 12:55 pm
Bydliště: Banskobystrický kraj

opticruise

Příspěvek

môže mi niekto dať jednoduché a rýchle školenie o tomto automate? ... pojdem na tom prvý krat 8)
čtv úno 24, 2011 5:39 pm

Tudle
Příspěvky: 537
Registrován: ned bře 01, 2009 1:41 pm
Bydliště: Studénka/ Křivsoudov

Příspěvek

Jednoduše: spojka, na ovladači pod volantem vpravo navolíš D otočením dopředu, pustíš spojku a hurá. Spojku zas až při zastavení. Zpátečka je zatlačením k volantu a otočenim dozadu k sobě. Pákou k sobě můžeš řadit nahoru, od sebe dolu. Na displeji máš A nebo M podle režimu řazení a aktuální rychlost. AH nebo MH je režim na rychlejší řazení třeba v kopci. Kdyžtak mě dplňte :)
Židle a telefon :-)
čtv úno 24, 2011 6:24 pm

Pawel
Příspěvky: 457
Registrován: pát led 28, 2011 6:11 pm
Bydliště: Velké Žernoseky

Příspěvek

scania v uterý jsem byl divák u opravy přímo na silnici maďarský kolega tam neco řešil, jsem videl pod motorem kaluže nafty a to byla vyrobena v roce 08 R420 snad dojel domu potom.K tomu opticruisu ty upe nový Rka už nemaj spojku
čtv úno 24, 2011 9:46 pm

Uživatelský avatar
radar40
Příspěvky: 9
Registrován: stř úno 09, 2011 7:24 am
Bydliště: Praha

Příspěvek

Problem s prevodovkou Opticruise :cry:

vymenena nova spojka :D
asi tyden ok..
rano vyrazim dojedu na krizovatku zastavim vyradim a cekam padne zelena zmacknu spojku zaradim,,jak poloha automat tak manual ,,slysim jak radi pustim spojku a auto stoji :shock: nekolikrat znovu zmacknu spojku v prevodovce kruch kruch :!: padne navolena rychlost auto jede....par dalsich krizovatek je klid a situace se opakuje..taky pri dojezdu treba ke kruhovemu objezdu pustim plyn dojizdim setrvacnosti,, chci pridat a nic poloha zarazeno :!: seslapnu spojku zase kruch,kruch padne navolena rychlost a auto opet jede.... jinak automat za bezne jizdy radi sam tak jak ma :D nebo zastavim chci dat zpatecku zvuk jakysi se ozve pustim spojku a nic...zmacknu znovu opet kruch .kruch padne tam rychlost a couvam.
sorry za asi spatny popis ale trba s tim nekdo zkusenost uz ma :shock:
za rady predem moc diky :D
sob bře 26, 2011 9:33 pm

Odpovědět

Zpět na „SCANIA“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host