Pokec např. o kurtování nákladu, vysílačky+rádia, tachografy, poruchy, výbava aut, spotřeba, navigace,nooteboky, atd...

Moderátoři: Olda, -Ondra-, martin_100, cuisine, Chomuťák, Pavel Bíteš, mili, Pavel Šebek

Odpovědět
xliborxx
Příspěvky: 163
Registrován: pon led 02, 2012 9:50 pm
Bydliště: Hranice

Příspěvek

Zdravim kolegove,chtel bych se zeptat na zadavani zemi do tacho.jelikoz jezdim jwn vnitro tak davam cz ale ted asi zacnu jezdit i do rakouska tak jak to je se zadavanim?vyjedu u nas dam cz,dojedu na Mikulov zastavim na care a dam vychozi A-cko? Slozim v A jeste ten den vyjedu zpet, dojedu na Mikulov dam vychozi Cz odstavim to a cilova Cz. Nebo je to jinak? Diky
pát úno 20, 2015 2:41 pm

Uživatelský avatar
zdenekjihlava
Příspěvky: 1399
Registrován: sob zář 04, 2010 10:53 am
Bydliště: jihlava

Příspěvek

Ráno u nás dáš CZ a kdyz budeš končit v Rakousku tak dáš konec A ale v u nás zase cz na hranicích nic nezadávej když tam nepauzuješ.
Zijte dlouho a blaze.
pát úno 20, 2015 3:20 pm

Uživatelský avatar
hečr
Příspěvky: 63
Registrován: sob dub 30, 2011 4:02 pm
Bydliště: Morava-West, EU a přilehlé asijské destinace

Příspěvek

Přesně tak, přejetí hranice nemá na zadávání země vliv. Prostě na začátku výkonu zadáš zemi, kde se zrovna nacházíš a na konci výkonu opět zadáváš zemi, kde jsi.
Tak popojedem....
pát úno 20, 2015 11:00 pm

xliborxx
Příspěvky: 163
Registrován: pon led 02, 2012 9:50 pm
Bydliště: Hranice

Příspěvek

Ok,tak diky moc, ja si prave myslel ze zadavas zemi i ma care aby bylo vedet co mas za prusery u nas a co jsi udelal u nich.
Nebo me snad muze A policajt davat pokuty a prohresky co jsem udelal u nas?
sob úno 21, 2015 2:43 pm

sof
Příspěvky: 1715
Registrován: ned lis 27, 2011 4:29 pm
Bydliště: ..

Příspěvek

Tak jak ti už bolo povedané: krajina výjazdu znamená začíatok pracovnej smeny- krajina príjazdu koniec pracovnej smeny. Kontroluje sa to a aj pokutuje. Kolega teraz pred pár týždňami za nezadávanie štátov dostal v nemecku pokutu, ale mal šťastie - bolo to len pár eur. Priestupky na karte ti môžu kontrolovať a aj pokutovať kdekoľvek. Rakúsky policajt ti môže dať pokutu za priestupky urobené v čechách.
sob úno 21, 2015 4:36 pm

splintet1
1. NAPOMENUTÍ
Příspěvky: 185
Registrován: úte led 13, 2015 11:56 am
Bydliště: Prahs

Příspěvek

Nasel by se tu nekdo kdo by mel cas a chut me vysvetlit par veci ohledne tachografu?Dekuji predem za ochotu.
sob úno 21, 2015 5:42 pm

Uživatelský avatar
Gepas
Příspěvky: 3301
Registrován: pát črc 03, 2009 10:54 pm
Bydliště: skoro Olomouc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

tak nahoď nějaky dotazy...
Gepasovo - aneb toulky mladého začátečníka po naší oblíbené domovině....
http://www.gepasovo.cz
sob úno 21, 2015 6:19 pm

splintet1
1. NAPOMENUTÍ
Příspěvky: 185
Registrován: úte led 13, 2015 11:56 am
Bydliště: Prahs

Příspěvek

Mas to v SZ.
sob úno 21, 2015 6:29 pm

bongiš
Příspěvky: 39
Registrován: úte lis 04, 2014 2:48 pm
Bydliště: Praha-Ostrava

Příspěvek

Obrázek
8) 8) 8)
čtv bře 05, 2015 9:14 pm

sof
Příspěvky: 1715
Registrován: ned lis 27, 2011 4:29 pm
Bydliště: ..

Příspěvek

to bude asi ten nový inteligentný tachograf, už sa nepoužíva karta vodiča.. s vodičom to komunikuje telepaticky.. už je vymyslené ako sa to dá ošáliť. Nie je treba magnet na snímač, stačí sitko na hlavu..


Obrázek
čtv bře 05, 2015 9:21 pm

bongiš
Příspěvky: 39
Registrován: úte lis 04, 2014 2:48 pm
Bydliště: Praha-Ostrava

Příspěvek

Tento tachograf nemusíš ojebavat magnetem, nemusíš ho vubec ojebavat jeto tg pro komunalní vozy nedodržuješ ater
čtv bře 05, 2015 9:25 pm

JiRaY
Příspěvky: 3004
Registrován: sob led 10, 2009 11:22 pm
Bydliště: Praha

Příspěvek

bongiš: a víš nějaké bližší info o tomto tachografu? Mě nějak není jasné k čemu tam tedy je,vidím tam nějaké "dvířka",ale to vypadá jak pro datovou komunikaci a nebo nějakou sd kartu :)

Zaznamenává to něco a dá se z toho stahovat? :-)
Pražské dodávkář a návěsář

Červený Mercedes Akšrot 1841 s plachtonávěsem
Bílá dodávka Renault Master

Jsem nejrychlejší,vždycky vedu kolonu :-)
pát bře 06, 2015 7:02 pm

bongiš
Příspěvky: 39
Registrován: úte lis 04, 2014 2:48 pm
Bydliště: Praha-Ostrava

Příspěvek

No něco oněm vím mam ho v autě,data s něho jdou stáhnout ale sou k ničemu protože doněj nedáváš kartu, jediné coto po 6h vkuse napíše že bys měl udělat pauzu ale tu neřeším protože stojím u každé popelnice,je to v autech od roku 2013.
pát bře 06, 2015 8:07 pm

IcemanR10
Příspěvky: 13
Registrován: čtv srp 07, 2014 7:08 pm
Bydliště: Hodonín

vynulování jízdy

Příspěvek

Zdravím lidi, stala se mi taká věc.

Př.:.......vyjel jsem v 7 hodin......pauzu jsem dělal od 8:00-8:28 (pauza 28min.) - 15tka pauza
......druhou pauzu od 10:00-10:28 (pauza 28 min.) - vyhnali mě z nakládky, takže jsem nenatočil 30tku

po vyjetí jsem se podíval, jestli stihnu přejet Vídeň na benzinku, a vidím, že jízda vynulovaná a pauza taky, tak jsem raději na benzince zastavil a natočil 31min., ale už mi to počítalo zase jako 15tku pauzu.

Kdybych se nepodíval, kolik mám pauzu než mě vyhnali z nakládky, tak si budu myslet, že jsem tu 30tku natočil a pokračoval bych až domů a jízdu bych měl pak kolem 5,5 hodiny.........děje se to tak normálně? nebo je to kix? že tachograf si sečetl 28+28=56 tak to hodil jako 15+30=45<56 takže jízdu vynuloval?

(a vím 100%tně, že jsem měl 28+28, protože jsem se díval do tachografu a pak ještě jak sem zaparkoval, tak jsem si vytiskl lístek a ukazoval jsem to kolegovi a ten na to taky hleděl co to je za mor)
sob dub 11, 2015 8:34 am

Vejr
Příspěvky: 125
Registrován: ned říj 24, 2010 11:06 pm
Bydliště: Kladno

Příspěvek

tacho to takhle nesčítá, dokud nedotočíš druhejch 30 min tak se nevynuluje, to spíš mu občas trvá než spočítá novej údaj, tzn udělal jsi víc jak 28 min ale na display se to objeví až dokončí celou minutu. Už se mi stalo že údaj poskočí o 3 min. Udělej si výtisk ať jseš moudřejší.
sob dub 11, 2015 8:42 am

Odpovědět

Zpět na „Technická témata“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů