Pokec na veškerá témata, včetně ne-truckerských debat (Vaření, muzika, zážitky z cest, fotky....)

Moderátoři: Olda, -Ondra-, martin_100, cuisine, Chomuťák, Pavel Bíteš, mili, Pavel Šebek

Odpovědět
Uživatelský avatar
Gepas
Příspěvky: 3308
Registrován: pát črc 03, 2009 10:54 pm
Bydliště: skoro Olomouc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

no jasny, zrovna teď je práce až až ;)

já k té první lepší přišel na vykládce, kde sem potkal kolegu řidiče (budoucího šéfa) a při loučení sem mu řekl, že až koupí do firmy druhé auto, tak ať mi zavolá... a za 4 měsíce volal...

a k té druhé lepší sem přišel na fotbale, šel sem mrknout na místní ligu a zpátky sem odcházel s pracovní smlouvou v kapse :lol:
Gepasovo - aneb toulky mladého začátečníka po naší oblíbené domovině....
http://www.gepasovo.cz
stř lis 11, 2015 11:02 am

KarelZlo
Příspěvky: 1
Registrován: čtv lis 26, 2015 5:56 pm
Bydliště: Zlončice 85/2

Příspěvek

Tak ať toto důležité vlákno popotáhnu na vrchol.... :)

Též se blíží začátek mého působení za volantem něčeho většího než jsou VW T5, Ford Transit, Iveco Daily či Fiat Ducato.
Po sedmi letech u současné firmy se těším na změnu a splnění snu...

Mnoho šťastných kilometrů, drazí kolegové :wink:
pon bře 07, 2016 6:23 am

ludva27
Příspěvky: 33
Registrován: sob bře 02, 2013 9:51 pm
Bydliště: kralupy

Příspěvek

Zdravím chci se zeptat asi před 2mesici jsem jel poprvé do Německa na lístek a když jsem se vracel tak jsem neměl dost ecek a jel jsem asi 50km bez zaplaceneho mýta po dalnici.Po měsíci jsem tam jel znova ale uz s namontovanou mytnou jednotkou a chytli mě bagouni a zajímalo je jenom jestli mám správně prikurtovanej náklad a ja se ptám jak je možný ze jsem jim nevyjel v systému?
sob čer 04, 2016 3:14 pm

Uživatelský avatar
4215
Příspěvky: 1756
Registrován: ned lis 02, 2008 10:32 pm

Příspěvek

To ludva27: V Německu to funguje trochu jinak, satelitní systém, takže když tě nechytí bez mýtného lístku, když nemáš jednotku, tak se nic neděje. Alias, když není žalobce, není soudce.
Jeho poslední slova byla. To stihneš.
sob čer 04, 2016 4:10 pm

Uživatelský avatar
roadtrain
1. NAPOMENUTÍ
Příspěvky: 10567
Registrován: sob črc 04, 2009 3:51 pm
Bydliště: CZ-Slezsko-Slaskie

Příspěvek

no ale napráskat se může :hvizd: :woot:
Steinkohle kipper Orientexpress
.................
Bonzáky je třeba spacifikovat,bohužel rozbít ciferník jim nelze,takže je třeba odstřihnout je od zdroje informací.
sob čer 04, 2016 7:07 pm

ludva27
Příspěvky: 33
Registrován: sob bře 02, 2013 9:51 pm
Bydliště: kralupy

Příspěvek

No tak to je paráda ja se tu stresuju kdy to přijde a hlavně kolik přijde.Diky moc za info.👍😀
sob čer 04, 2016 7:33 pm

ludva27
Příspěvky: 33
Registrován: sob bře 02, 2013 9:51 pm
Bydliště: kralupy

Příspěvek

Roadtrain nic si neslyšel!!! :D :D :D
sob čer 04, 2016 7:36 pm

Uživatelský avatar
roadtrain
1. NAPOMENUTÍ
Příspěvky: 10567
Registrován: sob črc 04, 2009 3:51 pm
Bydliště: CZ-Slezsko-Slaskie

Příspěvek

spíše nečetl :lol:
Steinkohle kipper Orientexpress
.................
Bonzáky je třeba spacifikovat,bohužel rozbít ciferník jim nelze,takže je třeba odstřihnout je od zdroje informací.
sob čer 04, 2016 8:30 pm

sof
Příspěvky: 1728
Registrován: ned lis 27, 2011 4:29 pm
Bydliště: ..

Příspěvek

ludva27, na tvojom mieste by som sa este nejaky cas stresoval... Pokuty za nezaplatene myto z nemecka chodia aj ked ta nechytia priamo pri cine. Kolegovi takto prisla minuly rok pokuta za nezaplatene myto. Jednalo sa len o kratky usek , par kilometrov a pokuta bola 200eur. A navyse sa to stalo na pevne zabudovanom nemeckom goboxe. Ten hlasil chybu gps a sofer si to nevsimol a pokracoval v jazde.


Nedavno sa aj mne stalo to iste- nemecky gobox hlasil chybu, svietil na cerveno a ja som si to nevsimol. Isiel som sice po bundeskach, ale aj tak som asi na 150 kilometrovej trase presiel cca 20 kilometrov platenej cesty. Pokuta zatial neprisla, uz je to vyse troch mesiacov, ale stale som v miernom ocakavani najhorsieho.

Za kolegu pokutu zaplatila firma. Ale chyba bola pravdepodobne na strane soferov. Je totiz jedna moznost ako nemecky gobox zblbnut tak, ze ukazuje chybu gps a myto nerata, lebo nevie kde je.

Vsimol som si to na lodi. Ak na trajekte zapnete kluce v spinacej skrinke priliz skoro a auto je este na vode - gps gobox nevie kde je, strati sa a zacne ukazovat chybu. Po vylodeni, na brehu sa nenajde a stale svieti na cerveno. Mne aj kolegovi sa stalo to iste. Na tej istej trase.

Potom som to skusal viac krat, vzdy na lodi sa gobox stratil a svietil na cerveno. Ak som kluc nevypol, gps sa nechytilo ani na brehu. Bolo treba vypnut zapalovanie a znovu nastartovat. potom gps gobox zase fungoval.

stava sa to na trajekte cez Labe, rieka je siroka a ak zapnete zapalovanie v strede rieky a nechate ho zapnute az ku brehu, potom nastartujete a vyjdete z lode- gps sa nenajde a nemecky gobox nefunguje. Mne sa to stalo, ked som pocas plavby vyplnoval podla tachografu stazku.

Pred vylodenim treba na chvilu vypnut zapalovanie, potom zapnut a vsetko je OK.
sob čer 04, 2016 9:40 pm

Uživatelský avatar
4215
Příspěvky: 1756
Registrován: ned lis 02, 2008 10:32 pm

Příspěvek

To sof: Nestraš ho, máš velké extrémy. Kolikrát popluje trajektem přes Labe. Jinak pro tebe. Kluci polskí špekulantský mají založený byznys pro zlepšení finanční situace. Ale o tom někdy na parkovišti.
Jinak psal, že to je když jel s ticketem, né se zabudovaným tollcoletem.
To samé je i u nás dá se projet dálnice aníž by si tě všimli kluci celnický. (schovávači krabiček) :hands:
Jeho poslední slova byla. To stihneš.
sob čer 04, 2016 11:05 pm

peter gasparovic
Příspěvky: 2975
Registrován: stř lis 05, 2008 11:50 pm

Příspěvek

4215 - to by ma zaujmalo,jak to v cz funguje,aby som presiel dalnicu bez myta. Su miesta,kde su kamery. Bol som na aute,kde byvaly sofer presiel kus dualnice bez myta a po mne to pak chceli. Nakoniec si vzali 500kc a adios... Takze dohladat to asi ide. Ked tak kludne pisni sz. Dik.
Vo víne je pravda, v pive sloboda, v pálenke sila a vo vode baktérie...
sob čer 04, 2016 11:32 pm

Uživatelský avatar
4215
Příspěvky: 1756
Registrován: ned lis 02, 2008 10:32 pm

Příspěvek

to peter gasparovic: Ne na každé bráně je kamera, a když schováš krabičku, nemusím popisovat, tak jako by auto nejelo po dálnici. Proto před časem ŘSD a kapsch, přišel s tím, že budou proměnlivé kamery, aby řidič nevěděl kde kamera je a kde není. Proto asi v tvém případě, dvě kamerové brány po deseti minutách a mezi tím nic, tak asi logicky vydedukovali, že je blbost, že objížděl dálnici.
Jen takový příklad. Když jedeš z Děčína na Teplice, tak kamera byla jen na bráně na Petrovicích, potom už nebyla, takže vesele do Teplic po dálnici bez mýta, samozřejmě po každé bráně jsi musel dát krabičku na své místo, kdyby tě celníci předjeli.
Osobní případ, došla mi baterka v boxu a zjistil jsem to až na Rozvadově. Šef to retušoval a poslední kamera mě chytla někde za Plzní, tak se ptal odkud jsem jel, aby to mohl doplatit
Jeho poslední slova byla. To stihneš.
ned čer 05, 2016 9:18 am

Uživatelský avatar
4215
Příspěvky: 1756
Registrován: ned lis 02, 2008 10:32 pm

Příspěvek

to peter gasparovic: Ještě jeden příklad. Co jsem zachytil. Kdysi když se celníci nudili, tak vybírali pokuty na Poděbradech, pár lidí co vím muselo zaplatit. Mezi Poděbrady východ a Poděbrady-západ nebyla funkční brána,byl to tak nějak obchvat Poděbrad kompenzace, že přes Poděbrady dali zákaz nad 12tun a celníci si vymysleli, že řidič který jel z Hradce do Prahy měl doplatit ten úsek mezi těmito sjezdy.
Jeho poslední slova byla. To stihneš.
ned čer 05, 2016 9:24 am

Ivan Hofman
Příspěvky: 1689
Registrován: úte led 01, 2008 12:18 am
Bydliště: u Kolína
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

Jo pár papírů přišlo zpětně poděbrady a ještě kousek . Co k tomu dodat , přišlo mi to divný , zaplatil jsem to , co vám zbejvá :twisted:
ned čer 05, 2016 9:56 pm

Desmo
Příspěvky: 15
Registrován: pon srp 08, 2016 4:21 pm
Bydliště: Lauda-Königshofen

Další novej ;-)

Příspěvek

Zdravím, je mi cca 45 let

za cca 12 dni nastupuji tady v Dojčlandu k jedné velké spedici. Mám řidičák sk C a udělal jsem si tady profesák. Šéfovi jsem víceméně řekl pravdu a to je, že jsem naposledy seděl MB Sprinter a sem tam jsem jel s nákou tou Avii :D Šéf to vzal s klidem a poradil mi vše co mám udělat proto abych mohl nastoupit (přepis řidičáku, 5 modulů atd) Ve staré práci jsem musel dát výpověď, tak mi šéf napsal i příslib práce u něj. No a teď k jádru pudla, kdysi jsem totéž zkoušel v ČR, ale neúspěšně. Dostal mě na starost rapl co měl v Avii i bernardýna. Avie měla vůli v řízení snad půl otáčky :D A tak se stalo co se mělo stát, urvala se se mnou krajnice. Následoval okamžitý padák a mé sny se rozplynuly. Od té doby uběhlo spousty vody a snad jsem již rozvaznejsi. Teď se modlím abych něco podobného nepotkal tady. Celá procedura (řidičák, zdr. kontroly apod) mě vyšla na nakych 800€

Pokud máte náký rady, budu moc rád ;-)

Tchuss Robert
řiď a bude ti líp
pon srp 08, 2016 5:31 pm

Odpovědět

Zpět na „Netechnická témata“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů