Pokec o AETRu, profesních průkazech, pravidlech, zákonech, apod.

Moderátoři: Olda, -Ondra-, martin_100, cuisine, Chomuťák, Pavel Bíteš, mili, Pavel Šebek

Odpovědět
kaktuss

Příspěvek

vencaZE
Mám novýho Dafa s tachografem, který píše tu činnost, které je v minutě víc.
V praxi to funguje tak, že když dělám pauzu a potřebuju popojet, tak počkám až skočí nová minuta a 29 vteřin můžu jet. Po zastavení přepnu na pauzu a pokud jsem to stihnul do 29 sec tak po skončení dané minuty mi tu jízdu vymaže a pokračuje dál v pauze. Ale nesmí to přerušení zasahovat do dvou minut po sobě jdoucích.
sob srp 11, 2012 5:41 pm

TTNandy
Příspěvky: 880
Registrován: stř lis 09, 2011 8:39 pm
Bydliště: Dubí

Příspěvek

zdar
Jezdím s 6let starým volvem FH 13.když opravdu citovka ,,pocukávám",po metru,tak mi to pauzu neschodí.Na digitálu.Pak máme i scanii 2roky starou,a to je strašná svinucha,tam jedině po milimetrech..... :D Samozřejmně jsou výrobci kreténi,mohlo tam být už od začátku pro tyhle případy tlačítko třeba s toleranci 2 minutky třeba 2x denně. :D
TTN
sob srp 11, 2012 11:26 pm

Gizmo_CZ
Příspěvky: 437
Registrován: pát pro 17, 2010 6:28 pm
Bydliště: Olomoucko (Hopi) :-)

Příspěvek

Já nevím všichni tady řešíte cukání a popojížďky a co tachograf snese, ale přitom drtivá většina z Vás tam nakonec na to "cuknutí" od rampy stejně dá magnet...
Je těžké býti debilem, konkurence je příliš vysoká...
ned srp 12, 2012 8:47 am

kaktuss

Příspěvek

Gizmo_CZ
Tak já toho se sklopkou od rampy moc nenacukám a ten tachograf neřeším kvůli pauze, ale třeba ve stau to funguje stejně s kladívkama. Čeho je v minutě víc, to na konci minuty zapíše. Nehledě na to, že tam co jezdíme nakládat, tak mi starší tacho sebral 20 minut jízdy a tenhle max 8 min. Magnet nemám, neříkám že jsem nikdy neměl a nepoužil na starším autě, ale šéf nám ho zakázal používat s tím, že když se na to příjde, tak všechny závady na převodovce a diferáku platí řidič o pokutách ani nemluvě. A ve stau magnet asi málokdo dává.
Řekl bych, že hlavně kvůli tomu to takhle udělali s těma tachografama. :idea:
ned srp 12, 2012 9:03 am

mtc

papír na volno

Příspěvek

Kluci jak je to s papírem na volno.Dělám střídače a jezdím tak 2-3x týdně a pak jsem na telefonu.Každou pauzu když znovu vyjíždím doplňuji na kartu.Mívám někdy i 65h odpočinek,Musím si na tu dobu vytisknout papír na volno nebo stačí když doplním odpočinek na kartu.Jezdíme celou Unii
ned srp 12, 2012 5:13 pm

Ofca
Příspěvky: 1021
Registrován: ned lis 21, 2010 8:01 pm
Bydliště: Ludgeřovice/Ostrava

Příspěvek

když to doplniš na kartu tak nepotřebuješ
Chceš si žit jako prase v žite??? Bud sviňe!!!
ned srp 12, 2012 7:50 pm

Gizmo_CZ
Příspěvky: 437
Registrován: pát pro 17, 2010 6:28 pm
Bydliště: Olomoucko (Hopi) :-)

Příspěvek

přesně tak to dělám i já a vždy pohoda
Je těžké býti debilem, konkurence je příliš vysoká...
úte srp 14, 2012 8:44 pm

lados
Příspěvky: 13
Registrován: stř srp 03, 2011 2:48 pm

Příspěvek

Kdyz kolega pohne na firme s autem bez karty a ja potom prijdu a do toho auta strcim svou kartu,ulozi se mi to jako prestupek a muzu za to byt pokutovan ? Diky
stř srp 15, 2012 4:30 pm

Uživatelský avatar
TACHO.1
Příspěvky: 1734
Registrován: stř črc 29, 2009 11:50 am
Kontaktovat uživatele:

lados

Příspěvek

Tobě se nic na kartu nezapíše ale v případě kontroly na silnici to může skončit kaucí, kterou zaplatí firma. Záleží v jakém rozsahu to je v kontrolovaném období a o jaké časové úseky jde.
on-line poradenství pro řidiče
https://www.facebook.com/groups/939367739437323/
stř srp 15, 2012 10:10 pm

Uživatelský avatar
Tomik
Příspěvky: 4855
Registrován: sob pro 15, 2007 9:31 pm
Bydliště: Praha 10

Příspěvek

asi sem udělal průser,ráno jsem vyrazil v 7:00 přijel jsem v 17:00 v 18:00 jsem šel do hospody,ve 23:00jsem došel domu a musel jsem napsat stazku a fakturu a v 7:00 musím zase jet,co stím? mám lhát nebo jet až v 8:00?
2x Nissan atleon 210
stř srp 15, 2012 11:58 pm

Gizmo_CZ
Příspěvky: 437
Registrován: pát pro 17, 2010 6:28 pm
Bydliště: Olomoucko (Hopi) :-)

Příspěvek

Taky se mi povedlo sednout do auta a bezmyšlenkovitě jsem tam hodil kvalt a frr.najednou hláška přes celej displej - NEPLATNÁ JÍZDA. tak brzda a dát kartu - ujel jsem ale jen tak 5m... Snad se nic neděje...
Je těžké býti debilem, konkurence je příliš vysoká...
čtv srp 16, 2012 6:50 am

Rebik
Příspěvky: 141
Registrován: úte črc 22, 2008 2:17 pm
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

čtv srp 16, 2012 7:12 am

Gizmo_CZ
Příspěvky: 437
Registrován: pát pro 17, 2010 6:28 pm
Bydliště: Olomoucko (Hopi) :-)

Příspěvek

Nic nového pod sluncem. Na mě to taky dispečeři zkoušeli, ale rezolutně jsem odmítl! Mám rodinu a nehodlám jí tady nechat samotnou - krom toho se mám moc rád :D

Ale poté co jsem tohle udělal a viděli že semnou v tomhle nehnou mám pokoj. Snažím se jezdit dle předpisů. Je ale pravda, že někdy to prostě nevyjde. Ať dojedete na vykládku a máte pár minut do konce směny nebo prostě vás na rampě tak zdrží, že odjet už nestihnete... A jak se to řeší?....

Ano přiznávám se přijedu na vykládku/nakládku a šup tam pauzu. Že se to nemá?? Klasické "odskákání" od rampy taky lze že? A upřímě, do teď jsem nikdy nepoužil tvz "magnet" prostě zásada. (Stačí ale juknout na čidlo na převodovce a je vidět jak je od kolegů vyleštěný... ) Ale jak se Vám někdy podaří skejsnout na rampě kde máte dělat 9 nebo 11h kde neustále jezdí auta nemáte klid soc zařízení atd. Co uděláte? Zůstane te tam viset a nevyspíte se kvůli tomu kraválu, nebo prostě odjedete i za cenu "podvodu" tam kde je klid a tu pauzu si v klidečku užijete?. Ano jsou pak mezi námi i tací co prostě tohle zneužíjí natolik že jedou x km - prostě to s tímchou dotáhnout až dom - pak už nedojedou nikdy...

Mám prostě svích pár zásad a přes ty jede vlak! Pokud na mě jde únava - klidně to zapíchnu na nejbližším možném místě (a že jich je zatraceně málo!) a 30-60min se mnou nikdo ani nehne!) Nikdy jsem neměl nehodu a bojím se jí jako čert!

PS: to s těma novýma tachografama a GPS neklapne - to by byl zásah do soukromého práva a protiústavní aby soukromý sektor hlídala pčr!. Jinak by přeci i dnes nebyl problém za pár korun dát povinně do každého vozidla GPS s touto funkci... tak že pouze planné keci.
Je těžké býti debilem, konkurence je příliš vysoká...
čtv srp 16, 2012 9:05 am

lukasV

Příspěvek

Gizmo: Lietadla a lode to uz maju a je to taktiez sukromny sektor.
čtv srp 16, 2012 10:59 am

Gizmo_CZ
Příspěvky: 437
Registrován: pát pro 17, 2010 6:28 pm
Bydliště: Olomoucko (Hopi) :-)

Příspěvek

No jen že tam je to něčem jiném...
Je těžké býti debilem, konkurence je příliš vysoká...
čtv srp 16, 2012 3:07 pm

Odpovědět

Zpět na „Legislativní témata“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti