-
- 2. NAPOMENUTÍ
- Kontaktovat uživatele:
Jezdim tam taky obcas,jak pise Martin 440,musis se provozu prizpusobit.Navigace funguje bez problemu,aspon ta ma predpotopni mio 520.Maji plno novych kvalitnich useku nastavenych,znaceni cest je vyborne,jedno z nejlepsich v Eu bych rekl.U cesty mas neustale patniky,na nich cislo cesty a km do nej.mesta.
Neřeším...
- -jezevec-cz-
Osobne uz sem byl letos taky v rumunsku vykladal se u pitieste nebo jak se to tam menuje v Dacii
poznatek z cesty velmi smisene pocity. jel sem tam rovnou z madarska prez bohem zapomenute prdele. jak je psano cesty mistama katastrofa ale hlavni tah na bukurest pomerne v pohode
s nejakym otravovanim sem se nesetkal az na kurvy
ale jinak nonstop zamcenej a spat jen primo na benzine a skoro u stojanu pod kamerou, jen sem se setkal s jednim co mi zacal drhnout okno a aby to neskoncilo cihlou v okne tak sem mu dal 5eur a byl klid, jinak pomerne hodne klidna zeme a lidi celkove mirumilovny a ochotny 
A jinak co se navi tyce jezdim s MIO a GARMIN a nejakej extremi problem sem nemel, ale vzdy mam u sebe papirovou navigaci

A jinak co se navi tyce jezdim s MIO a GARMIN a nejakej extremi problem sem nemel, ale vzdy mam u sebe papirovou navigaci

.:: IVECO EuroCargo 2006 6V 240K 12T ::.
Tak na mne si myci posmakli. Stalo mna to cca 10 Ecek. Jak to chlapi delate, ze Vas neotravuju? Ja mam enom Cargo a este k tomu su mlady, takze asi idealni korist. Sem byl jak magnet na hranicach. Tam i zpet sem jel pres Nagylak, ale priste uz zpatky pojedu na Gyulu. Je do 20 tun a dojedes az na caru a ty spiny nemaju sanci.
- -jezevec-cz-
Večšinou jazdím cez Artánd - Bors a tam býva pokoj . Iba raz sa my stalo že otravovali , hodil som im horalky a fíííí preč
. A to nestáli na čiare , ale v meste Oradea pri železničnom priecestí ktoré bolo na šrot rozmlátené takže sa prechádzalo ešte pomalšie ako krokom . Už je našťastie trocha porobené .

http://www.profivodic.sk
MAN TGS 26.480 - SVAN CHPT 18
- -jezevec-cz-
Čau, protože to ještě dost lidí neví, tak kdo tranzituje přes Arad, tak od půlky prosince je už otevřené dálnice, takže před Aradem na kruháči doprava a si na dálnici až do temesvaru, no já jsem to chytl když to čerstvě otevřeli a protože jsem jim nevěřil tak jsem na ní najel až za Aradem jak blbec
.

jízda v noci
Jaký máte zkušenosti s jízdoud přes noc po rumunsku? Je to bezpečné,neměl někdo v noci konflikt s cigánama...?
- martin440
- rumová víla
Hellboy
zbytečně nestavět na "podivných " místech pokud možno jen u dobrých pump nebo u motorestů s parkovištěm pro kamiony, ty bejvaj bezpečný...mít dobrý!!!! světla, dávat bacha na neosvětlený povozy, různý odstrkovadla a dobytek po cestách zvlášt na spodní cestě okolo dunaje a na severu někdy taky (přes oradeu) osvětlení "šikovně" odstavených a umřelých vozů-povozů se nenosí, je lepší v noci nejezdit a pokud někdo musí,tak opravdu dávat bacha....o auta a lidi rozházený a mrtvý po poli v autě, který Tě předjelo před pár minutama není nouze....já osobně sem to jel v noci jen jednou osobákem a žádná radost , s velkým zásadně jen ve dne... ..den je den i když to trvá dýl, díky jejich technice a provozu ....nevím, jestli jsem to psal.... dobrý až výborný bejvaj hospody kde nocujou kamiony zvláště ty turecký , tam není problém většinou s ničím, ceny byli slušný, každopádně obezřetnost a normální tak nějak chování je na místě stále na celým balkánu.....záleží, kdo jakou má mentalitu ...někdo je tam jako doma za chvilku, někdo jede jednou a víc ani ani nechce.....
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy.....

já jezdím Rumuny hodně v noci a nikdy jsem neměl problém,ale zásady co tu jsou psané dodržovat,turecké parkoviště jsou dobré.Ono jak to člověk párkrát projede,tak už ví za jak dlouho a kam dojede,takže to potom je pohoda.Jinak teď otevřeli (už asi 2-3 měsíce) autohof Pletl v Lipove (kousek za aradem-směr Deva)a můžu dopotučit,stávám tam pokaždé,žáný problém,je to tam čisté,dobře vaří,pod kamerama,prostě luxus,vlastní to němec,takže klasický autohof.Parkovné stojí 15lei.Je tam směnárna,takže vám i rozmění,stál jsem tam 26h a nechtěli nic doplatit.V ceně je jídlo a polívka,když si nedáte polívku,vemte si pepsinu,nebo nějaké pití,bere to místo polívky.Sprcha tam je 2 E.Lístek za parkovné vyjede na 15 ale není tam psané jestli lei,nebo eur,takže si to každý napíše jak chce.Jídlo tam mají perfektní a hlavně jsem se tam šel najest i ve 3 ráno a uvařili mi,nemají tam pořád to stejné,člověk si dojde na bar,ukáže co chce a to mu dají.Opravdu m§žu doporučit.Přejet to nikdo nemůže,má tam cedulí několik a v noci to tam i bliká.Ještě by to tam chtělo net a nemá to chybu,plac rozšiřuje a vypadá že bude i myčka,servis tam má taky.
Na trase Oradea Cluj-Napoca nedávno pred dedinkou Urvind otvorili tiež veľké parkovisko pre 200 kamiónov . Je to strážené , je tam umyvárka na kamióny , sprchy , reštaurácia . Cenu bohužial neviem . Ja spávam kúsok ďalej pred mestom Alesd na bývalom družstve , kde pracujú rumunský slováci a nikdy tam problém nebol . Inak na prechode Ártánd-Bors to býva v poslednej dobe dosť zasekané kamiónmi ja som tam teraz v stredu čakal v kolóne 4 hodiny na vstupe do RO a vo štvrtok na výstupe 3 hodiny . Tak sa drž 

http://www.profivodic.sk
jj stojí se na artándu,protože jic nevzali do schengenu tak od každého kamionu berou cmr jde si ho ofotit a dosteneš tam razítko controla finanza.To parkíro co myslíš stojí 5E v ceně je pivo a sprcha a je tam net,je to po pravé straně kousek za oradeou(pro ty co neví kde je urvind).Je tam klid a v poho,zatím je tam čisto,tak uvidíme